Cu cine ne mandrim

Romane, stii pe cineva cu care te mandresti ca esti compatriot? Hagi, Nastase, Nadia, etc? Spune aici sau trimite pe mail la roneamt-gmail.com. Merita sa ii promovam si sa le aratam recunostinta noastra!

7 Comments »

 1. Primarul Sibiului….

  Comment by DaDa — September 15, 2009 @ 11:17 am
 2. Dan Puric -> ”Dan Puric nu se rezumă să joace roluri, el creează, singur, o lume. Când se aprinde lumina în sală şi ne ridicăm toţi în picioare, ca să-l aplaudăm, frenetic, această lume dispare, ca un miraj. Se retrage în mintea celui care a creat-o, dar rămâne şi în amintirea noastră, ca un vis” spunea criticul literar Alex. Ştefănescu.

  Comment by Diana — October 30, 2009 @ 7:38 pm
 3. Horaţiu Mălăele, actor. Unul dintre actorii de aur ai teatrului românesc, a absolvit Institutul de Teatru în 1952, avându-l ca profesor pe distinsul Octavian Cotescu. Poate că ceva din sufletul, tehnica şi aria interpretativă a mentorului s-a răsfrânt şi asupra tânărului, pe atunci, Horaţiu Mălăele. Peste ani, s-a dovedit că aşteptările nu au fost înşelate. Astăzi, Horaţiu Mălăele este unul dintre cei mai cotaţi actori din România, jucând din 1996 pe scena Teatrului Bulandra. Este şi un desenator, caricaturist plin de har şi de umor, dar şi un pictor sensibil. A participat în peste 36 de expoziţii interne şi inetrnaţionale. A jucat în peste 50 de filme, a făcut peste 150 de roluri în televiziune, este regizor şi metorul unei tinere generaţii de actori. *Rubrica “5 minute” o are ca invitată pe Alexandra Fasolă, studentă în anul III, la Catedra de Arta Actorului, la clasa prof. univ. dr. Adriana Popovici. Este născută în 1986, la Iaşi. A lucrat sub îndrumarea profesorilor Liviu Lucaci şi Marius Gâlea.
  A fost distribuită în roluri din Caragiale, Cehov, Gorki, Eschil, Camil Petrescu sau Commedia dell’Arte. Printre cele mai recente participări se numără cea de la Festivalul de Artă Medievală de la Sighişoara şi la Festivalul de Teatru de la Sinaia.

  Comment by Diana — October 30, 2009 @ 7:44 pm
 4. Pai, ne mai mandrim cu Ion Irimescu, cel mai mare sculptor roman dupa Brancusi. A murit acum 4 ani.

  Comment by bogdan — April 5, 2010 @ 10:22 am
 5. noul val de cinesti romani care aduc laude Romaniei.
  dar si Hertha Müller, castigatoare al premiului nobel pt literatura. nemtoica de origine romana, “vanduta” de statul roman celui german pt o mana de marci germane si pe care acum cu mandire ne-o asumam.

  Da, si fiind ex-sibian, cu Klaus Johannis, primarul sibiului

  Comment by ioan — June 7, 2010 @ 12:38 am
 6. daca ma intreaba cineva, eu cel mai bine m-as simti sa spun despre Damian Draghici

  Comment by quid — March 1, 2011 @ 11:06 pm
 7. Nu cred ca este nevoie de vreun nume de roman pentru a promova civilizatia, bunul simt, curatenia si tot ceea ce credem ca duce la o schimbare in bine in tara noastra. Sunt atatia romani necunoscuti care sunt civilizati, cu bun simt, etc, incat nu ar fii corect fata de ei daca ne-am agata de diferite staruri autohtone.

  Comment by Lucian — January 15, 2012 @ 5:48 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2018 Romane, fii mai neamt! | powered by WordPress with Barecity Trusted Website